Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-03-11/pre-edintele-nicolae-timofti-a-avut-o-intrevedere-cu-thierry-mariani-membru-al-comisiei-afaceri-exte-38896.html
Data: Mar 11, 2015 (19:08)

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu Thierry Mariani, membru al Comisiei Afaceri Externe a Adunării Naționale a Franței

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a primit astăzi, 11 martie a.c., la Reședința de stat, pe domnul Thierry Mariani, membru al Comisiei Afaceri Externe a Adunării Naționale a Republicii Franceze.

Domnul Thierry Mariani l-a informat pe șeful statului despre faptul că elaborează un raport politic și economic despre evoluțiile din țara noastră, care ar urma să fie prezentat Adunării Naționale a Franței, în perspectiva ratificării de către camera inferioară a Parlamentului francez a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Anterior, Acordul de Asociere a fost ratificat de către Senatul Franței.

Președintele Nicolae Timofti i-a mulțumit deputatului francez pentru susținerea fermă de care beneficiază țara noastră din partea Franței și a dat asigurări că autoritățile de la Chișinău rămân angajate pe calea reformelor pro-europene. Șeful statului a subliniat în context importanța reformelor în justiție și combaterii corupției.

Nicolae Timofti și Thierry Mariani au discutat despre actualitatea politică din Republica Moldova, inclusiv despre situația din regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia.

De asemenea, cei doi oficiali au analizat posibilitatea utilizării în deplinătate a prevederilor Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător în scopul reducerii impactului pe care îl au asupra economiei Republicii Moldova sancțiunile economice impuse țării noastre de către Federația Rusă.

În finalul întrevederii, Nicolae Timofti și Thierry Mariani au făcut un schimb de opinii cu privire la situația din regiune, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.