Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.03.2015

A fost aprobat Planul de acţiuni pentru celebrarea a 70 de ani de la victoria asupra fascismului

Executivul a aprobat două proiecte de lege pentru ratificarea Hotărârilor Consiliului șefilor de stat al CSI privind Planul acţiunilor pentru celebrarea celei de-a 70-a aniversări a victoriei asupra fascismului în Războiul al Doilea Mondial şi privind instituirea unei distincţii jubiliare comune.
 
Cu acest prilej, vor fi organizate parade militare, întâlniri cu veteranii, conferinţe internaţionale, vizite ale veteranilor la monumente în statele-membre CSI şi peste hotare. De asemenea, Planul de Acțiuni prevede măsuri de soluţionare a problemelor sociale ale veteranilor, acordarea foilor de tratament în sanatorii, dar și a dreptului la folosirea serviciilor telefonice gratuite şi la călătoria fără plată în toate tipurile de transport, pe durata celebrării evenimentului.
 
Tot astăzi, a fost aprobat Proiectul de Lege privind instituirea medaliei jubiliare „70 de ani de la sfârșitul Războiului al Doilea Mondial”, ce va fi conferită veteranilor din țările Comunității Statelor Independente. În Republica Moldova sunt la evidenţă 2150 de veterani, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus