Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.03.2015

Pavilionul Moldovei la Expo Milano 2015 va fi printre primele finalizate

Pavilionul Moldovei la Expo Milano 2015 va fi printre primele finalizate

Asigurări în acest sens a dat Stefano Magrini, directorul companiei italiene Petas SRL, care construiește pavilionului Republicii Moldova la Expo Milano, în cadrul întrevederii de astăzi cu Viceprim-ministrul, Stephane Christophe Bride, ministru al Economiei.

„Expo Milano reprezintă o oportunitate unică de promovare pentru Republica Moldova, de a deveni mai vizibilă și atractivă din punct de vedere investițional și turistic. Apreciem eforturile comune ale părților implicate și suntem mulțumiți că pavilionul Moldovei va fi finalizat în termenii stabiliți”, a declarat Stephane Bride.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, Stefano Magrini a precizat că lucrările de construcție se desfășoară conform planului, iar pavilionul Moldovei va fi construit până la finele lunii martie. Astfel, pavilionul țării noastre va fi unul dintre primele centre expoziționale ce va fi finisat.

Expoziția Mondială 2015, se v-a desfășura în Italia, la Milano în perioada 1 mai – 31 noiembrie, iar tema expoziției este „Hrănirea Planetei. Energie pentru viaţă”. Republica Moldova urmează să participe pentru prima dată la Expoziția Mondială cu un pavilion propriu. Genericul pavilionului Republicii Moldova este ”Energia soarelui. Energia vieții”, acesta extinde conceptul expoziției de la asigurarea dreptului şi accesului tuturor oamenilor de pe planetă la hrană de calitate, inofensivă şi în cantităţi suficiente, la cel de eficiență energetică, prin utilizarea deplină a resurselor naturii. După încheierea expoziţiei, pavilionul va fi demontat şi adus în ţară.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus