Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.03.2015

Germania va continua să sprijine agenda europeană a Republicii Moldova

Germania va continua să sprijine agenda europeană a Republicii Moldova

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut o întrevedere, în această seară, cu Ulrike Knotz, Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova. Oficialii au discutat despre relaţiile bilaterale, agenda europeană a țării noastre şi atragerea investiţiilor germane în Republica Moldova.
 
De asemenea, Chiril Gaburici a vorbit despre angajamentele Guvernului de a continua reforma în justiţie, de a combate corupţia şi a asigura transparenţa în sistemul bancar. În context, Prim-ministrul a menţionat că mizează pe extinderea investiţiilor străine în ţara noastră. „Sper să avem mai mulţi investitori şi investiţii germane în Republica Moldova, în domenii precum eficienţa energetică şi producerea energiei din surse regenerabile, agricultură şi industria de prelucrare a alimentelor, tehnologiile informaţionale. La fel, mizăm pe învestiții în întreprinderile mici și mijlocii", a spus Chiril Gaburici.
 
Anul trecut,  Germania ocupa locul patru in topul țărilor în care R. Moldova exportă  mărfuri, cu o cifră de 137,5 mil. de dolari, și poziția a cincea printre importatori, cu 427,0 mil.de dolari.
 
În cadrul întrevederii, șeful Executivului a vorbit și despre vizita pe care urmează să o întreprindă  la Bruxelles, unde va participa, pe 16 martie, la reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.
 
La rândul său, Ambasadorul Ulrike Knotz i-a urat succes Prim-ministrului Chiril Gaburici și echipei sale din Guvern. „Germania are nevoie de parteneri pragmatici, stabili și de încredere. Agenda europeană trebuie continuată, astfel încât Republica Moldova să se transforme, să se modernizeze și să trăiască după standarde europene”, a reiterat diplomatul german.
 
Ulrike Knotz şi-a început misiunea de ambasador în Republica Moldova la 20 august 2014, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus