Trimite e-mail | Printeaza
Social
09.03.2015

Primăria municipiului Chișinău nu a primit transferurile din Bugetul de stat și a apelat la un credit bancar pentru a achita salariile profesorilor

Primăria municipiului Chișinău nu a primit transferurile din Bugetul de stat și a apelat la un credit bancar pentru a achita salariile profesorilor

Direcţia Relaţii Publice a Primăriei Chișinău a precizat că la data de 9 martie 2015 sunt achitate în întregime salariile pentru cadrele didactice şi angajaţii şcolilor sportive, pentru luna ianuarie curent. Pentru a achita în termen salariile pentru luna ianuarie 2015, la data de 13 februarie 2015, Primăria Chişinău a angajat un credit owerdraft, în sumă de 50 milioane lei, cu termenul de restituire 13 martie 2015.

Din contul transferurilor primite ulterior, acest împrumut bancar a fost rambursat déjà. La data de azi, 9 martie 2015, datoria Bugetului de Stat faţă de Bugetul Municipal privind transferurile cu destinaţia specială constituie 169,9 milioane lei, inclusiv transferurile pentru ramura „Învăţământ” – 150,1 milioane lei; „Cultura” – 6,7 milioane lei şi transferuri din fondul de compensare către Bugetul municipal Chişinău – 10,5 milioane lei.

Datoria pentru plăţile salariale pentru luna februarie curent, la situaţia zilei de azi, 9 martie 2015, constituie 59 milioane lei, inclusiv pentru instituţiile de învăţământ, finanţate de la Bugetul de Stat (54 milioane lei). Termenul de achitare a salariilor pentru luna precedentă este de 15 martie 2015.

De menţionat că după modificarea Legii privind finanţele publice locale, cheltuielile ce ţin de asigurarea activităţii instituţiilor de învăţământ primar şi secundar general, inclusiv sararizarea angajaţilor din domeniul educaţiei, sunt achitate din contul transferurilor cu destinaţie specială de la Bugetul de Stat către Bugetul municipal Chişinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus