Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.03.2015

James D.Pettit: ”Este nevoie de mai multă consecvență în lupta cu corupția și în promovarea transformărilor care au loc în justiție”

James D.Pettit: ”Este nevoie de mai multă consecvență în lupta cu corupția și în promovarea transformărilor care au loc în justiție”

Ministrul Justiției, Vladimir Grosu, au avut astăzi o întrevedere cu noul ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James D.Pettit, în cadrul căreia s-a discutat despre reforma justiției, lupta cu corupția și prioritățile instituției pentru anul 2015. Oficialul american a încurajat continuarea agendei de reforme în sectorul justiției și a reiterat disponibilitatea Statelor Unite de a susține în continuare reformele din domeniu.

Ambasadorul James D.Pettit l-a felicitat pe Vladimir Grosu cu ocazia numirii în funcția de ministru al Justiției și a încurajat eforturile Ministerului Justiţiei în promovarea finalităţilor prevăzute în Strategia de reformare a sectorului justiției pentru anii 2011-2016. ”Vă susținem și vă încurajăm să conținuați reformele începute. Este nevoie de mai multă consecvență în lupta cu corupția și în promovarea transformărilor care au loc în justiție, pentru ca cetățenii să vadă și să simtă schimbările pozitive care au loc în sistemul judiciar”, a subliniat diplomatul american.

Potrivit Ministerului Justiției, Vladimir Grosu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul constant oferit de Statele Unite în implementarea și promovarea reformelor din justiție, dar și disponibilitatea de a continua colaborarea. "Statele Unite sunt unul dintre principalii susținători ai reformei în acest domeniu. Apreciem susținerea Dumneavoastră încă de la demararea reformelor. Îmi exprim gratitudinea față de Ambasada SUA la Chișinău, cu ajutorul căreia am reușit să instalăm sistemul de repartizare aleatorie a dosarelor în instanțe și să asigurăm înregistrarea audio a ședințelor de judecată", a subliniat ministrul Justiției.

În cadrul întrevederii, Vladimir Grosu a vorbit despre prioritățile Ministerului Justiției pentru anul 2015 și a solicitat ajutorul Statelor Unite în promovarea reformei Procuraturii, Comisiei Naționale de Integritate, Institutului Național al Justiției, dar și asistență la optimizarea hărții judiciare, perfecționarea sistemului de distribuire aleatorie a dosarelor în instanțele de judecată.

James D.Pettit a declarat că Statele Unite sunt gata să ofere sprijin și asistență Republicii Moldova în lupta cu corupția, să susțină în continuare Ministerul Justiției la implementarea obiectivelor propuse privind reformarea sistemului judiciar.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus