Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-03-06/victor-osipov-a-avut-o-intrevedere-cu-negociatorul-principal-al-ue-pentru-acordul-de-liber-schimb-cu-38816.html
Data: Mar 6, 2015 (06:26)

Victor Osipov a avut o întrevedere cu negociatorul principal al UE pentru Acordul de Liber Schimb cu Moldova

Viceprim-ministrul Victor Osipov a avut o întrevedere cu şeful de departament al Directoratului General pentru Comerţ al Comisiei Europene, negociatorul principal al Acordului privind crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (ZLSAC) din partea UE, Luc Pierre Devigne. Oficialul european se află într-o vizită de lucru la Chișinău, urmând să participe la lucrările Consiliului pentru comerţ al ZLSAC.
 
În cadrul întrevederii, interlocutorii au făcut un schimb de informații și opinii privind evoluția relațiilor comerciale şi intensificarea comerţului cu UE, în special perspectivele implementării Acordului de Liber Schimb în regiunea transnistreană. „Această chestiune trebuie să fie una prioritară atât pentru Chișinău, cât și pentru Tiraspol", a subliniat Victor Osipov. Vicepremierul a declarat că principalul scop al Guvernului pe acest subiect este de a asigura condiții optime pentru relațiile de export-import între agenții economici din regiunea transnistreană și partenerii lor din țările europene, ceea ce va contribui la îmbunătățirea situației social-economice în regiune.
 
La rândul său, Luc Devigne a salutat faptul că noul Guvern de la Chișinău este hotărât să dinamizeze reformele și a precizat că implementarea Acordului de Liber Schimb Cuprinzător și Aprofundat, comerțul în general, va fi un factor determinant pentru viitorul Republicii Moldova. De asemenea, oficialul european a subliniat că agenții economici din regiunea transnistreană vor putea să se bucure de preferințe pe piața UE dacă Tiraspolul va respecta rigorile Acordului și principiul de reciprocitate, comunică Biroul pentru Reintegrare.