Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.03.2015

S-a dat startul seminarelor de instruire din cadrul proiectului „DCFTA - Informarea și consolidarea capacităților agenților economici"

S-a dat startul seminarelor de instruire din cadrul proiectului „DCFTA - Informarea și consolidarea capacităților agenților economici

Operatorii economici din domeniul industriei textile și cea de procesare au început un nou ciclu de seminare informative, organizate de către Camera de Comerț și Industrie a RM în parteneriat cu Asociația Businessului European, cu privire la cerințele de implementare a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

Primul ciclu de seminare se desfășoară în perioada 2 - 6 martie în cinci localități din țară: UTA Găgăuzia, Bălți, Soroca, Ungheni și Chișinău. Primul program de seminare abordează aspectele privind procesul de încheiere a contractelor comerciale cu partenerii din Uniunea Europeană. În cadrul seminarelor se abordează subiecte ce țin de contractarea în domeniul comerțului internațional, principalele aspecte care influențează încheierea contractelor, de asemenea, reglementarea juridică a acestora, formarea contractului comercial internațional, principalele clauze contractuale și metode de plată utilizate în comerțul internațional.

Ultima sesiune de instruiri pe această tematică va avea loc vineri, 6 martie, în incinta Camerei de Comerț și Industrie a RM, unde sunt așteptați întreprinzătorii din sectorul industriei textile și cea de procesare.

Programul de instruiri are drept scop informarea și consolidarea capacităților antreprenorilor autohtoni privind cerințele de implementare a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător. De asemenea, își propune să creeze abilități și aptitudini în rândul întreprinderilor locali, pentru a contribui la îmbunătățirea indicatorilor de export, și identificarea noilor oportunități de afaceri.

Programul de instruiri va continua până în luna iunie curent, iar operatorii economici vor putea  beneficia de seminare privind regulile de acces pe piața UE, tehnici de negocieri, aspecte de contractare internațională, tehnici de marketing, condițiile de obținere a certificatelor internaționale și suportul în găsire de parteneri pe piața UE; vizite de studiu în Italia, inclusiv la Expoziția Mondială de la Milano și cele trei țări baltice, însoțite de forumuri de afaceri bilaterale.

Potrivit CCI, seminarele se desfășoară în cadrul proiectului „DCFTA - Informarea și consolidarea capacităților agenților economici", implementat de Camera de Comerț și Industrie și Asociația Businessului European. Proiectul este finanțat de Guvernul Suediei și implementat prin intermediul Corporației Financiare Internaționale.

Pentru informații suplimentare privind seminarele desfășurate în cadrul proiectului „DCFTA - Informarea și consolidarea capacităților agenților economici", contactați persoana responsabilă din cadrul Direcției Dezvoltarea Mediului de Afaceri a Camerei de Comerț și Industrie, Dorin Rojnevschi, la numărul de telefon 022 22-33-10 sau pe adresa de e-mail: project@chamber.md.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus