Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.03.2015

Reacţia Guvernului în legătură cu CV-ul premierului Chiril Gaburici

Reacţia Guvernului în legătură cu CV-ul premierului Chiril Gaburici

"În legătură cu informațiile apărute în presă, care se referă la CV-ul Prim-ministrului Chiril Gaburici, precizăm că acesta conține toate datele relevante despre studiile obținute de Dumnealui.

Cu referire la examenele de bacalaureat, precizăm că în perioada respectivă acestea nu erau obligatorii pentru a fi admis în instituțiile de învățământ superior. Mai mult ca atât, cea mai mare parte a candidaților era admisă la studii în baza atestatului și a examenelor de admitere.

Referitor la informațiile privind presupuse probleme în activitatea uneia dintre instituțiile de învățământ, în care și-a făcut studiile Prim-ministrul, considerăm că asemenea întrebări trebuie adresate instituției vizate.

Cât privește alte aspecte semnalate în presă, considerăm că ele rămân la latitudinea celor care le-au lansat." Aceasta este reacţia oficială a Guvernului Republicii Moldova.

Reactia vine dupa ce Ziarul de Garda a publicat o investigatie despre CV-ul Prim-ministrului Chiril Gaburici, din care reiese ca el nu a reusit sa sustina BAC-ul in 1995, perioada in care invata la Colegiul Republican de Microelectronica si Tehnica de Calcul.
 
Gaburici si-a luat diploma de licenta in anul 2004, la 28 de ani, pe vremea cand deja era angajat intr-o functie de conducere la Moldcell. Premierul a studiat la Universitatea Slavona si a absolvit economia la "fara frecventa", desi universitatea a fost acreditata abia in 2003, iar in 2005 a luat licenta.

Citește investigația integral pe Ziarul de Gardă

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus