Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-03-06/andrian-candu-propune-elaborarea-unui-plan-de-ac-iuni-al-legislativului-pentru-implementarea-acordul-38820.html
Data: Mar 6, 2015 (12:36)

Andrian Candu propune elaborarea unui Plan de acțiuni al Legislativului pentru implementarea Acordului de Asociere

Republica Moldova își dorește să accelereze reformele de modernizare a țării și să avanseze cât mai repede pe calea integrării europene. De aceea, țara noastră mizează mult pe sprijinul și expertiza Uniunii Europene și a partenerilor internaționali pentru consolidarea capacităților instituționale și perfecționarea mecanismelor de cooperare între Parlament și Guvern în procesul de implementare a Agendei de Asociere.

Despre intenția de a propune elaborarea unui Plan de acțiuni al Legislativului pentru implementarea Acordului de Asociere și măsurile întreprinse de autorități pentru continuarea reformelor și accelerarea parcursului european al Republicii Moldova au discutat în cadrul unei întrevederi Președintele Parlamentului Andrian Candu cu Ambasadoarea Regatului Norvegiei, Excelența Sa, Tove Bruvik Westberg.

Potrivit Președintelui Parlamentului, o mai bună sincronizare a activităților între Legislativ și Executiv, încă de la primele etape, va facilita ajustarea legislației naționale la aquis-ul comunitar și va asigura legi calitative, așteptate atât de cetățeni, cât și de investitori.

Alte subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat contextul politic intern și relațiile cu partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova. De asemenea, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la impulsionarea dialogului cu regiunea transnistreană și apropierea celor două maluri ale Nistrului prin implicarea în procesul de implementare a Acordului de Asociere, inclusiv al celui de Liber Schimb, în favoarea cetățenilor de pe ambele maluri.

Andrian Candu a mulțumit autorităților din Norvegia pentru sprijinul generos acordat țării noastre atât prin expertiza Misiunii Norvegiene de Experţi pentru Promovarea Supremaţiei Legii în Moldova (NORLAM), cât și prin implementarea mai multor proiecte de interes pentru cetățeni.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, ambasadoarea Regatului Norvegiei, Tove Bruvik Westberg a salutat determinarea autorităților de la Chișinău de a continua reformele și a dat asigurări că țara sa va susține în continuare Republica Moldova pe calea integrării europene.