Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.03.2015

Ministerul Economiei şi MIEPO pun în aplicare Planul pentru promovarea exporturilor și investițiilor

Ministerul Economiei şi MIEPO pun în aplicare Planul pentru promovarea exporturilor și investițiilor

Atragerea investițiilor, promovarea brandului de țară, sporirea capacităților exportatorilor - sunt acțiunile cheie prevăzute de Planul elaborat de MIEPO pentru 2015. Planul a fost examinat în cadrul ședinței Consiliului pentru implementarea Programului de Promovare a Exportului, care a fost prezidată de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Stephane Bride.
 
Stephane Bride, în calitatea sa de președinte al Consiliului, a subliniat necesitatea unei abordări proactive și inovative a promovării imaginii ţării. În opinia lui, acțiunile propuse în Plan vor ajuta exportatorii să se promoveze pe piețele externe şi vor stimula investițiile străine.
 
„Mediul de afaceri din Republica Moldova are potential de creştere, de a genera branduri de renume internaţional, de a impulsiona producerea şi lansa noi industrii. Devenind competitivi şi orientaţi spre export, antreprenorii noştri vor deveni co-autorii transformării imaginii ţării noastre pe pieţele externe”, a spus ministrul Economiei.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, printre acţiunile prevăzute în acest an se numără: elaborarea unui ghid pentru organizarea evenimentelor de promovare de către misiunile diplomatice, vizite ale investitorilor străini în Republica Moldova; desfăşurarea unor programe de pregătire și perfecționare a managerilor companiilor autohtone; participarea producătorilor autohtoni la diverse expoziții, vizite de studiu; organizarea unor misiuni de afaceri în mai multe țări.
 
MIEPO a stabilit acest plan complex de acțiuni ca urmare a consultărilor sectoriale cu asociațiile de business și instituțiile implicate în promovarea exportului, a investițiilor și a imaginii țării, cum ar fi Camera de Comerț și Industrie, Agenția Turismului, Asociația Națională pentru Turism Receptor în colaborare cu partenerii de dezvoltare, care au contribuit cu expertiza necesară pentru prioritizarea sectoarelor cheie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus