Trimite e-mail | Printeaza
Social
04.03.2015

Pensiile vor fi indexate cu 7,95%

Pensiile vor fi indexate cu 7,95%

Această prevedere se conţine într-o hotărâre aprobată astăzi în cadrul şedinţei Cabinetului de miniştri.  Potrivit documentului, la 1 aprilie curent vor fi indexate cu 7,95% pensiile stabilite în temeiul Legii privind pensiile de asigurări sociale de stat, pensiile pentru vechime în muncă, pensiile pentru cetăţenii care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl şi indemnizaţiile de invaliditate după un accident de muncă sau boală profesională.
 
Astfel, pensia pentru limită de vârstă se va majora în medie cu 88 de lei şi va constitui 1 208 lei, pensia de invaliditate se va mări cu 69 de lei şi va constitui aproape 950 de lei, pensia de urmaş va crește cu 35 de lei, până la 577 de lei, iar pensia medie a participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl va fi majorată cu 187 de lei, până la 2 550 de lei.
 
Potrivit documentului, coeficientul de indexare a pensiilor pentru 2015 se stabilește reieşind din creşterea anuală a indicelui preţurilor de consum de 5,1 la sută. Suma necesară pentru indexarea prestaţiilor sociale este de 517 milioane de lei, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus