Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.03.2015

Guvernul a reconfirmat şi numit în funcţie mai mulţi viceminiştri

Guvernul a reconfirmat şi numit în funcţie mai mulţi viceminiştri

Cinci ministere şi-au păstrat viceminiştrii. Au fost reconfirmaţi în funcţie viceminiştrii Economiei: Octavian Calmîc, Tudor Copaci şi Valeriu Triboi; viceminiştrii Educaţiei: Loretta Handrabura, Igor Grosu şi Liliana Nicolaescu-Onofrei; viceminiştrii Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei: Sergiu Sainciuc şi Gheorghe Ţurcanu; viceminiştrii Culturii: Gheorghe Postica, Igor Şarov; viceminiştrii Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor: Dmitrii Parfentiev, Vitalii Ciolac şi Vitalie Tarlev.

La Ministerul Finanţelor a fost numit un nou viceministru - Simion Botnari, şi reconfirmată Maria Cărăuş, care activează în această funcție din anul 2009. Şi la Ministerul Justiţiei a fost numit un nou viceministru, Sergiu Gurduza, şi reconfirmată Sabina Cerbu care deţine postul din anul 2013.

Viceministrul Afacerilor Interne, Serghei Diaconu, a fost eliberat din funcţie, în legătură cu transferul în funcţia de Consilier principal de Stat al Prim-ministrului. Totodată, Ion Ţurcanu şi Oleg Babin au fost desemnaţi viceminiştri ai Afacerilor Interne.

Ex-deputatul Alexandru Cimbriciuc va deţine funcţia de viceministru al Apărării, după ce proiectul decretului privind numirea lui în aceasă funcţie, aprobat astăzi de Executiv, va fi semnat de Preşedintele Republicii Moldova.

Tot astăzi, Anatolie Zolotcov a fost reconfirmat în fincţia de viceministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, iar Alexandru Botnari numit în funcţie similară.

Vladimir Loghin a fost reconfirmat pentru mandatul de viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, iar Nicolae Olaru numit în această funcţie. Totodată, Gheorghe Gaberi şi Serghei Gheţiu nu vor mai ocupa fotoliile de viceminiştri ai Agriculturii şi Industriei Alimentare.

La Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vladimir Cebotari a fost reconfirmat în funcţia de viceministru, iar Boris Gherasim a fost eliberat, fiind numit în această funcţie Anatol Usatîi.

Viceminiştrul Sănătăţii, Mihai Ciocanu, a fost eliberat din funcţie, fiind totodată reconfirmaţi Octravian Grama şi Svetlana Cotelea, care va deţine şi funcţia de medic-şef sanitar de stat al Republicii Moldova.

Lazăr Chirică a fost reconfirmat în funcţia de viceministru al mediului şi Dorin Duşciac eliberat din funcţie în baza cererii de demisie.

La Ministerul Tineretului şi Sportului a fost numit un nou viceministru, Victor Zubcu, fiind eliberaţi viceminiştrii Sergiu Stanciu şi Dragoş Hîncu.

În cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului, a mai fost aprobată cererea de demisie a lui Oleg Babenco din funcţia de director general al Biroului Relaţii Interetnice şi numirea lui Iurie Apostolachi în calitate de director general al Agenţiei „Moldsilva”.

Tot astăzi, în temeiul Legii privind administraţia publică centrală de specialitate şi în conformitate cu Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea Cancelariei de Stat, s-a decis eliberarea lui Anatolie Onceanu din funcţia de Secretar general adjunct al Guvernului şi numirea lui Sergiu Ceauş în această funcţie, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus