Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-03-02/secretarul-adjunct-de-stat-antony-blinken-efectueaza-vizite-in-fran-a-republica-moldova-marea-britan-38725.html
Data: Mar 2, 2015 (10:09)

Secretarul adjunct de stat Antony Blinken efectuează vizite în Franța, Republica Moldova, Marea Britanie, Germania și Ucraina pe 2-7 martie

Secretarul adjunct de stat Antony Blinken se va deplasa săptămâna viitoare în Franța, Republica Moldova, Marea Britanie, Germania și Ucraina pentru a se întâlni cu o gamă largă de oficiali guvernamentali și experți neguvernamentali să discute problemele-cheie din domeniul politic, economic și de securitate.

Pe 2 martie, Secretarul adjunct Blinken se va întâlni cu înalți oficiali guvernamentali din Paris pentru a continua strânsă coordonare cu Franța a priorităților noastre regionale și globale comune, inclusiv conflictul din Ucraina și combaterea extremismului violent. El se va întâlni de asemenea cu membri ai societății civile și comunității religioase la Paris pentru a discuta aspecte interconfesionale și de incluziune socială.

Pe data de 3 martie Sectretarul adjunct Blinken se va deplasa la Chișinău pentru a se întâlni cu oficiali de rang înalt din cadrul guvernului nou format al Republicii Moldova. Vizita Secretarului adjunct Blinken reiterează sprijinul Statelor Unite pentru înreprinderea acțiunilor rapide de implementare a reformelor necesare, odată ce Republica Moldova își continuă parcursul de integrare europeană.

După aceasta, pe 4 martie el va pleca la Londra unde se va întâlni cu oficiali guvernamentali de rang înalt din Marea Britanie pentru a discuta despre cooperarea continuă pe o gamă largă de probleme bilaterale, regionale și globale, inclusiv criza din Ucraina, și coordonarea luptei contra ISIL.

La Berlin, pe 5 martie, Secretarul adjunct Blinken se va întâlni cu oficiali de rang înalt din Germania, pentru a discuta problemele bilaterale, regionale și globale. El va oferi, de asemenea, discursuri publice privind cooperarea transatlantică și criza din Ucraina, un efort în care Germania este un partener esențial.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei SUA la Chişinău, ultima destinație a Secretarului adjunct Blinken va fi la Kiev pe 6 martie unde el se va întâlni cu oficiali guvernamentali de rang înalt și reprezentanți ai societății civile. Vizita Secretarului adjunct de stat Blinken în Ucraina reafirmă sprijinul Statelor Unite față de statul ucrainean în perioada unei agresiuni ruse continue.