Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.03.2015

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ministrul danez de externe, Martin Lidegaard, și ministrul polonez de externe, Grzegorz Schetyna

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ministrul danez de externe, Martin Lidegaard, și ministrul polonez de externe, Grzegorz Schetyna

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 2 martie a.c., la Reședința de stat, o întrevedere cu ministrul de externe al Regatului Danemarcei, Martin Lidegaard, și ministrul de externe al Republicii Polonia, Grzegorz Schetyna.

Șeful statului a mulțumit celor doi oficiali pentru sprijinul acordat de Danemarca și Polonia autorităților de la Chișinău în demersul de integrare europeană, precum și pentru asistența celor două state în realizarea în țara noastră a numeroase proiecte de dezvoltare durabilă.

Președintele țării a reconfirmat angajamentul Republicii Moldova de a urma agenda europeană. „Noul Guvern va continua politica de modernizare a țării prin aplicarea standardelor UE în toate domeniile”, a spus Nicolae Timofti.

Ministrul de externe al Regatului Danemarcei, Martin Lidegaard, și ministrul de externe al Republicii Polonia, Grzegorz Schetyna, au reiterat sprijinul partenerilor occidentali pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Oficialii europeni au salutat învestirea la Chișinău a unui Guvern proeuropean, menționând că succesul programului de reforme depinde de implementarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Ministrul de externe danez, Martin Lidegaard, a declarat că Summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga din luna mai 2015 va constitui o etapă importantă în consolidarea relației dintre Republica Moldova și UE.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la situația de securitate din regiune ca urmare a evoluțiilor din Ucraina.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus