Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.03.2015

ANRE a stabilit pentru Î.S.”Vestmoldtransgaz” un tarif pentru serviciul de transport al gazelor naturale în mărime de 20,90 lei/1000 m3

ANRE a stabilit pentru Î.S.”Vestmoldtransgaz” un tarif pentru serviciul de transport al gazelor naturale în mărime de 20,90 lei/1000 m3

Consiliul de Administrație al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a emis astăzi, 3 martie, o hotărâre prin care a stabilit aplicarea de către Î.S.”Vestmoldtransgaz” a tarifului pentru serviciul de transport al gazelor naturale în mărime de 20,90 lei/1000 m3. Acest tarif este la nivelul tarifului aprobat prin Hotărârea Consiliului de Administraţie al ANRE nr. 425 din 29.11.2011 pentru serviciul de transport al gazelor naturale prin reţelele de transport deservite de „Moldovatransgaz” S.R.L. 

Conform hotărârii Consiliului, tariful în cauză va fi valabil până la aprobarea de către ANRE a tarifului pentru serviciul de transport al gazelor naturale în baza prevederilor metodologice în vigoare.

La aprobarea hotărârii sale, Consiliul de Administrație al ANRE a luat în considerare faptul că anul 2015 este primul an de activitate al operatorului de transport Î.S.”Vestmoldtransgaz” şi  necesitatea stabilirii procedurii de acoperire financiară a cheltuielilor suportate de acesta pentru prestarea serviciului de transport al gazelor naturale.

La începutul lunii ianuarie 2015, ANRE a eliberat Î.S.”Vestmoldtransgaz” o licență pentru transportul gazelor naturale prin intermediul gazoductului Iași – Ungheni pe segmentul de pe teritoriul Republicii Moldova, segment pe care această întreprindere îl gestionează. 

Î.S.”Vestmoldtransgaz” a fost creată în temeiul unei hotărâri de Guvern în iunie 2014. Ea are sarcina de a asigura întreținerea segmentului de gazoduct Iași – Chișinău de pe teritoriul Republicii Moldova și a stației de măsurare a gazelor, a efectua la necesitate reparația capitală a acestor active, precum şi de a presta serviciul de transport al gazelor naturale la tarife reglementate prin intermediul acestui gazoduct pe teritoriul ţării noastre, anunță Serviciul de presă al ANRE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus