Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.02.2015

Două noi centre de dezvoltare a carierei urmează a fi deschise, în 2015, la Bălți și Comrat

Două noi centre de dezvoltare a carierei urmează a fi deschise, în 2015, la Bălți și Comrat

Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul vizitei efectuate de Tudor Copaci, viceministrul Economiei și Cihan Sultanouglu, Director al Biroului Regional PNUD pentru Europa și țările CSI, la Centrul SYSLAB Chișinău.
 
Viceministrul a menționat că succesul centrelor SYSLAB de la Chișinău, Rezina și Cahul este unul remarcabil, acestea creând oportunități reale pentru șomerii calificați, tinerii absolvenți și migranții întorși acasă, care sunt beneficiarii direcți ai acestor centre.
 
„Centrele SYSLAB, prin abordarea inovativă a problemelor de pe piața muncii din Republica Moldova, a transferului de bune practici europene, oferă șomerilor șansa de a-și găsi un loc de muncă stabil și contribuie la dezvoltarea inițiativelor antreprenoriale ”, a declarat viceministrul Economiei Tudor Copaci.
 
Astfel, în anul 2014 cele 3 centre SYSLAB au înregistrat o rată semnificativă de succes, peste 170 de persoane au beneficiat de servicii gratuite de asistență și consultanță în carieră, iar 139 dintre acestea au reușit datorită instruirilor să-și găsească un loc de muncă acasă.
 
În 2015 proiectul își propune să consolideze componenta de antreprenoriat, prin pilotarea fondului de granturi mici condiționate, pentru beneficiarii centrelor SYSLAB cu idei antreprenoriale fezabile. Granturile mici urmează să fie oferite în bază competitivă, conform rigorilor PNUD și cu suportul consultativ al echipelor centrelor de carieră.
 
Potrivit Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al Ministerului Economiei, proiectul „Antreprenoriat inovativ pentru angajare durabilă în câmpul muncii”(SYSLAB) a fost lansat în iunie 2013, finanţat de Ministerul Afacerilor Externe a Norvegiei şi implementat de Ministerul Economiei şi UNDP Moldova, cu susținerea companiei norvegiene ”SYSLAB International”, care își propune promovarea antreprenoriatului inovațional și a angajării durabile în câmpul muncii a șomerilor calificați.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus