Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-02-26/andrei-veselovski-ucraina-este-interesata-in-dezvoltarea-constructiva-a-tuturor-proceselor-care-pot--38675.html
Data: Feb 26, 2015 (18:01)

Andrei Veselovski: Ucraina este interesată în dezvoltarea constructivă a tuturor proceselor, care pot contribui la soluționarea conflictului transnistrean

La 26 februarie 2015, viceprim-ministrul pentru reintegrare Victor Osipov a primit vizita reprezentantului special al Ucrainei în reglementarea conflictului transnistrean, Andrei Veselovski.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre situaţia actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, precum şi aspecte ale dialogului între partenerii implicaţi în soluţionarea problemei transnistrene.

Vicepremierul a reiterat intenția noului Guvern de la Chișinău de a impulsiona procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Victor Osipov a subliniat importanţa reluării dialogului cu Tiraspolul, a reactivării grupurilor de lucru pentru consolidarea încrederii și a continuării procesului de negocieri în formatul „5+2".

Ambasadorul Andrei Veselovski a menționat că Ucraina este interesată în dezvoltarea constructivă a tuturor proceselor, care pot contribui la soluționarea conflictului transnistrean.

La finalul întrevederii, vicepremierul Victor Osipov a subliniat rolul important pe care îl joacă Ucraina în procesul de reglementare şi a mulţumit oficialului pentru eforturile depuse în direcţia soluţionării conflictului transnistrean, potrivit Biroului pentru reintegrare.