Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-02-25/remanieri-de-cadre-operate-de-guvern-38652.html
Data: Feb 25, 2015 (11:17)

Remanieri de cadre operate de guvern

Cabinetul de miniştri a numit un nou Secretar general adjunct al Guvernului. În această funcţie a fost numit Leonid Bujor, care a fost Consilier principal de Stat responsabil de educaţie al Premierilor Iurie Leancă şi Vlad Filat. Anterior, funcţia de Secretar general adjunct al Guvernului a fost deţinută de Sergiu Palihovici, care a fost învestit recent în funcţia de ministru al Mediului.

Totodată, Ştefan Creangă a fost eliberat din funcţia de viceministru al Finanţelor în baza cererii de demisie, deoarece a obținut mandatul de deputat. Executivul a aprobat transferul a doi viceminiştri în funcţiile de miniştri: Vladimir Grosu, la Ministerul Justiţiei, şi Ruxanda Glavan la Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Tot astăzi, Oleg Babenco a fost numit în funcţia de director general al Biroului Relaţii Interetnice după ce Guvernul a aprobat eliberarea din funcţie a Elenei Beleacova. Totodată, Vasile Pîntea a fost eliberat din funcţia de director general al Agenţiei Rezerve Materiale şi înlocuit cu Anatolie Melenciuc.

În legătură cu învestirea lui Ion Sula în funcţia de ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, acesta a fost eliberat din funcţia de director general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor. Acum, Agenţia va fi condusă de  Iurie Carp.

Premierul Chiril Gaburici le-a urat succese tuturor, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.