Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.02.2015

Premierul Chiril Gaburici va avea, la Bruxelles, întrevederi la cel mai înalt nivel

Premierul Chiril Gaburici va avea, la Bruxelles, întrevederi la cel mai înalt nivel

Prim-ministrul Chiril Gaburici îşi începe vizita oficială la Bruxelles, unde va avea întrevederi separate cu reprezentanți de rang înalt ai Uniunii Europene. Este vorba despre Președintele Consiliului European, Donald Tusk, Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Vicepreședinta Comisiei Europene, Federica Mogherini, șeful Delegaţiei la Comisia parlamentară de cooperare UE - Moldova, Andi Cristea, Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, şi alți oficiali.

Discuţiile se vor axa pe subiecte ce vizează subiectele prioritare de pe agenda europeană a Republicii Moldova şi obiectivele pentru continuarea dialogului dintre țara noastră și Uniunea Europeană. Totodată, părțile vor vorbi despre reformele puse în aplicare în Moldova, în mod special, cele ce ţin de domeniul justiției, de eficientizarea luptei cu corupția şi de asigurarea unei creșteri economice durabile.

„Vizita pe care o efectuez la Bruxelles are o semnificație deosebită, deoarece integrarea europeană va constitui fundamentul activității Guvernului pe care îl conduc. Un rol esenţial va fi acordat finalizării reformei justiției, eficientizării activităţilor de combatere a corupției, asigurării unei creșteri economice, ameliorării gestiunii sistemului bancar etc. Modernizarea țării și, implicit, asigurarea ireversibilității parcursului european al Moldovei nu va avea nicio șansă fără de realizarea acestor reforme și cooperarea strânsă cu UE, în vederea asigurării preluării, la nivelul cel mai înalt, a standardelor europene”, afirmă Chiril Gaburici.

Șeful Executivului de la Chișinău se va afla la Bruxelles în zilele de 26 şi 27 februarie, în fruntea unei delegații din care mai face parte Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman. Aceasta este prima vizita oficială a lui Chiril Gaburici în străinătate, după ce a fost învestit în funcția de Prim-ministru, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus