Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.02.2015

Andrian Candu la întrevederea cu Preşedintele României: Integrarea în UE este singura soluţie pentru a nu dezamăgi cetăţenii

Andrian Candu la întrevederea cu Preşedintele României: Integrarea în UE este singura soluţie pentru a nu dezamăgi cetăţenii

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul căreia au discutat despre agenda europeană a Republicii Moldova, consolidarea relațiilor bilaterale, evoluția situației politice interne și securitatea regională.

Spicherul a dat asigurări că vectorul politicii externe al Republicii Moldova rămâne neschimbat, fiind unul pro-european, iar țara noastră va continua să implementeze prevederile Acordului de Asociere pentru a deveni în timpul apropiat stat candidat și ulterior membru al UE. „Singura noastră șansă pentru a dezvolta țara și a avea cele mai bune practici este integrarea în UE. Este foarte important să nu dezamăgim cetățenii, care ne-au învestit cu încredere, precum și partenerii noștri europeni”, a declarat Andrian Candu.

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova a mulțumit României pentru suportul oferit cetățenilor țării noastre. „România a acordat Republicii Moldova o susținere deosebită în diferite domenii și sperăm să ne fie alături și în continuare, oferindu-ne atât expertiza și suportul necesar, cât și ca ambasador al mesajului nostru de integrare europeană către cancelariile europene și către Bruxelles”, a menționat Andrian Candu.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, Președintele României Klaus Iohannis a reconfirmat sprijinul României pentru Republica Moldova. „Pentru România este important ce se întâmplă în Republica Moldova și vrem să vă stăm alături și să vă sprijinim”, a precizat Klaus Iohannis.

Referindu-se la situația politică internă, Andrian Candu a declarat că este important să existe o majoritate parlamentară confortabilă, care să susțină Guvernul și agenda de reforme, inclusiv în domeniul justiției, sistemului financiar-bancar, luptei împotriva corupției. Oficialii au mai discutat despre principalele proiecte realizate în Republica Moldova cu sprijinul României și continuarea acestora, în special despre accelerarea lucrărilor pentru a fi dat în exploatare cât mai curând gazoductul Iași-Ungheni. Totodată, spicherul a mai anunțat că Parlamentul Republicii Moldova își propune preluarea expertizei și bunelor practici de la Camera Deputaților și de la Senatul României, în special la capitolul referitor la implementarea acquis-ului comunitar și a prevederilor Acordului de Asociere.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus