Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-02-24/acordarea-compensa-iilor-pentru-incalzire-in-sezonul-rece-20142015-38644.html
Data: Feb 24, 2015 (21:56)

Acordarea compensațiilor pentru încălzire în sezonul rece 2014-2015

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a dispus constituirea unui grup de lucru pentru examinarea şi soluţionarea cazurilor neordinare privind procesul de compensare a cheltuielilor suportate la plata resurselor energetice de către persoanele defavorizate din municipiul Chişinău, pentru sezonul de încălzire 2014 – 2015.

Potrivit dispoziţiei primarului Dorin Chirtoacă, preşedinte al grupului de lucru a fost desemnat viceprimarul de Chişinău, Vladimir Coteţ, iar membri ai grupului au fost aleşi consilieri municipali, reprezentanţi ai tuturor fracţiunilor din cadrul Consiliului Municipal Chişinău.

Membrii grupului de lucru se vor convoca în şedinţă lunar, pentru examinarea şi soluţionarea dosarelor depuse de cetăţeni, întocmind procese-verbale de consemnare a deciziei luate pe fiecare caz în parte. Comisiile de specialitate din cadrul preturilor de sector şi primăriilor localităţilor suburbane vor expedie spre examinare grupului de lucru dosarele conflictuale ale potenţialilor beneficiari de compensaţii, care nu întrunesc condiţiile prevăzute de Regulamentulul cu privire la acordarea compensaţiilor la resursele energetice în sezonul de încălzire 2014 – 2015.  

De menţionat că până acum, au fost înregistrate 29138 de solicitări privind acordarea compensaţiilor la plata agentului termic pentru sezonul de termoficare 2014 – 2015. Cetăţenii cu venituri mici mai pot depune solicitări pentru compensaţii până la încheierea sezonului de încălzire. De compensaţii la plata agentului termic pot beneficia cetăţenii municipiului, inclusiv pensionarii, ale căror venituri lunare pe membru de familie nu depăşeşte suma de 2500 lei. Acestora li se achită 40 la sută din costul facturii în cazul încălzirii centralizate, sau câte 450 lei pentru achitarea facturii pentru gaze şi pentru procurarea de lemne şi cărbune.