Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-02-23/parlamentul-republicii-moldova-i-casa-regala-din-rom-nia-ar-putea-desfa-ura-ac-iuni-comune-in-sus-in-38615.html
Data: Feb 23, 2015 (18:14)

Parlamentul Republicii Moldova și Casa Regală din România ar putea desfășura acțiuni comune în susținerea parcursului european al țării noastre

Parlamentul Republicii Moldova și Casa Regală din România ar putea desfășura o serie de acțiuni comune în susținerea parcursului european al țării noastre. Despre planul de acțiuni comune au discutat în cadrul unei întrevederi Președintele Parlamentului Andrian Candu cu Altețele Lor Regale, Principii Nicolae și Radu ai României, aflați într-o vizită în Republica Moldova.

Potrivit Președintelui Parlamentului, Casa Regală a României a avut întotdeauna o contribuție deosebită pentru dezvoltarea Republicii Moldova, oferind sprijin umanitar, social, cultural și diplomatic țării noastre. ”Urmează să stabilim unele acțiuni comune pentru a ajuta Republica Moldova mai ales pe dimensiunea externă, pentru a realiza agenda europeană și de asociere, a apropia țara noastră de UE”, a menționat Președintele Parlamentului.

Andrian Candu a dat asigurări că Republica Moldova are în continuare o orientare pro-europeană, solicitând sprijinul Casei Regale în transmiterea acestui mesaj la nivel internațional. ”Nu există nicio schimbare în percepția politică de la Chișinău referitor la integrarea europeană și agenda de asociere”, a precizat Președintele Parlamentului.

Alteța Sa Regală, Principele Radu al României s-a referit la activitățile desfășurate de Casa Regală în susținerea Republicii Moldova. ”Practic în toate activitățile pe care le-am desfășurat în ultima perioadă am încercat să includem și Republica Moldova. Ne propunem dezvoltarea în continuare a acestor activități. În călătoriile pe care le avem, reieșind din agenda noastră externă, transmitem mesajul de integrare europeană a Republicii Moldova”, a declarat Alteța Sa Regală, Principele Radu al României.

Ulterior, spicherul Andrian Candu și Altețele Lor Regale, Principii Nicolae și Radu ai României au depus flori la bustul poetului Grigore Vieru din Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt”, anunță un comunicat al Legislativului.