Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.02.2015

Fondul pentru Eficientă Energetică a aprobat spre finanțare 19 proiecte de eficiență energetică

Fondul pentru Eficientă Energetică a aprobat spre finanțare 19 proiecte de eficiență energetică

Fondul pentru Eficientă Energetică (FEE) a aprobat spre finanțare 19 proiecte de eficiență energetică pentru obiective din sectorul public. Suma estimativă a acestora este evaluată la circa 44 milioane de lei, dintre care 25 la sută vor fi acoperite de beneficiari.

În cadrul ședinței Consiliului de Administrare al FEE, viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, a accentuat că beneficiarii de proiecte au solicitat suport financiar pentru a realiza diverse măsuri de eficiență energetică și valorificare a surselor energiei regenerabile, care în final vor contribui atât la diminuarea pierderilor de energie, cât și la micșorarea cheltuielilor financiare la capitolul respectiv.

„Implementarea acestor proiecte este foarte importantă pentru noi, deoarece ne va permite nu dor eficientizarea energetică a diferitor edificii publice, optimizarea cheltuielilor pentru întreținerea lor, dar și crearea unor condiții optime de studii, tratament, educație pentru cetățenii de diferite categorii. În special, pentru copiii care învață în aceste licee, gimnazii sau se tratează în instituțiile medico-sanitare”, a specificat Triboi.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, printre instituțiile, care vor beneficia de finanțare din partea FEE se numără instituții preșcolare, de învățământ preuniversitar, cultură și medicale din municipiul Chișinău, raioanele Nisporeni, Criuleni, Fălești, Călărași, Dubăsari, Glodeni, Ialoveni, Anenii Noi și UTA Găgăuzia.

Conform datelor FEE, în anul 2014 au fost aprobate spre finanțare alte 85 de proiecte de acest gen, în care contribuția Fondului este de 80 la sută din costurile proiectului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus