Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.02.2015

Guvernatorul BNM: Măsurile întreprinse de Banca Naţională - înăsprirea politicii monetare, majorarea ratei de bază, majorarea rezervelor obligatorii - au dat deja rezultate, iar leul se întăreşte

Guvernatorul BNM: Măsurile întreprinse de Banca Naţională - înăsprirea politicii monetare, majorarea ratei de bază, majorarea rezervelor obligatorii - au dat deja rezultate, iar leul se întăreşte

Prim-ministrul Chiril Gaburici a participat în această dimineață la o ședință comună, ce a avut loc în sediul Parlamentului, unde s-a discutat despre situaţia de pe piaţa financiar-bancară din țară. La eveniment au fost prezenți  și Preşedintele Legislativului, Andrian Candu,  Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, Vicepremierul, ministrul Economiei, Stephane Cristophe Bride şi ministrul Finanţelor, Anatol Arapu.
 
Oficialii au analizat măsurile care au fost întreprinse de Banca Naţională pentru stabilizarea pieţei valutare. Totodată, au stabilit care vor fi măsurile pe termen scurt și mediu, menite să întărească moneda naţională.
 
După ședință, Premierul Chiril Gaburici a făcut declarații de presă și a precizat că a fost stabilită o listă de acţiuni care urmează să fie întreprinse în scurt timp.
 
În context, Guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, a subliniat că măsurile întreprinse de Banca Naţională - înăsprirea politicii monetare, majorarea ratei de bază, majorarea rezervelor obligatorii - au dat deja rezultate, iar leul se întăreşte. „Leul se va întări, iar măsurile care vor fi întreprinse împreună cu Guvernul vor aduce rezultate pozitive”, a mai punctat Guvernatorul.
 
Totodată, în debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, Premierul Chiril Gaburici a anunțat că „săptămâna viitoare, cel mai probabil luni, va avea loc o întâlnire cu reprezentanții băncilor și miniștrii de resort”, pentru a fi discutată situația din sfera financiar-bancară. Șeful Executivului a precizat că în ultimele două zile leul s-a întărit și această tendință va continua, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus