Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-02-18/membrii-noului-guvern-au-depus-juram-ntul-in-prezen-a-pre-edintelui-republicii-moldova-nicolae-timof-38559.html
Data: Feb 18, 2015 (18:41)

Membrii noului Guvern au depus jurământul în prezența președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti

Membrii noului Guvern au depus jurământul astăzi, 18 februarie a.c., la Palatul Republicii, în prezența președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul ceremoniei de învestire a Guvernului Gaburici, șeful statului a adresat următorul mesaj miniștrilor:

„Domnule prim-ministru,
Doamnelor și domnilor miniștri,
Salut decizia de astăzi al Parlamentului prin care un nou Guvern a primit vot de încredere.

Timp de 2 luni și jumătate, societatea noastră și comunitatea internațională au așteptat ca Republica Moldova să aibă un Guvern funcțional, cu depline împuterniciri, care să administreze treburile publice, multe dintre ele de natură urgentă.
Prin votul său de astăzi, Parlamentul a dat un semnal puternic că acestei așteptări i s-a pus capăt și că Republica Moldova reintră într-o perioadă de stabilitate politică.

Este necesar, domnule prim-ministru și doamnelor și domnilor miniștri, ca în perioada imediat următoare să întreprindeți acțiuni de redresare a situației financiare, economice și sociale a țării, și în primul rând a pieței valutare.

De asemenea, se impune ca ministerele de forță să se concentreze pe problemele de securitate internă și externă a țării.
Angajamentele noastre, luate în fața cetățenilor și a partenerilor noștri de dezvoltare, trebuie puse în practică.
Mă refer, în primul rând, la implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Parcursul european, care include multiple programe de modernizare, este fundamental și trebuie continuat cu determinare, încredere și responsabilitate.


Obiectivele noastre primordiale rămân transparența actului public, justiția corectă, combaterea corupției, fortificarea economiei, impulsionarea relațiilor comerciale externe, etc.

Vă urez succes în activitatea Dumneavoastră.
Dumnezeu să ne ajute! Vă mulțumesc”.