Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-02-18/mae-al-rom-niei-noul-guvern-moldovean-sa-continue-eforturile-de-consolidare-a-parcursului-proeuropea-38562.html
Data: Feb 18, 2015 (19:01)

MAE al României: Noul Guvern moldovean să continue eforturile de consolidare a parcursului pro-european

Ministerul de Externe precizează, miercuri, că noul Guvern de la Chişinău trebuie să continue eforturile în direcţia consolidării parcursului pro-european al ţării, dând asigurări că România rămâne angajată pentru dezvoltarea cooperării concrete cu Republica Moldova.

Formarea noul Guvernului de la Chişinău, "la capătul unui îndelungat proces de consultări politice, reprezintă premisa pentru abordarea neîntârziată a problemelor care stau astăzi în faţa Republicii Moldova", apreciază MAE, după ce Parlamentul moldovean a aprobat un nou Executiv.

Ministerul Afacerilor Externe aşteaptă ca noul Executiv să continue, "într-o manieră intensificată şi consecventă, eforturile în direcţia consolidării parcursului pro-european, a aprofundării reformelor democratice şi întăririi instituţiilor statului de drept, în consens cu mesajul transmis de cetăţeni la alegerile din 30 noiembrie 2014".

"Responsabilitatea asigurării unei guvernări eficiente, stabile, care să ţină cont şi să respecte aceste aşteptări ale cetăţenilor revine tuturor forţelor care au dat votul pentru învestirea Guvernului. Din acest punct de vedere, urmărirea strictă a obiectivului integrării europene, respectiv al realizării reformei conform standardelor europene va constitui un test de încredere pentru aceste forţe", susţine MAE.

Totodată, Ministerul de Externe dă asigurări România rămâne angajată pentru dezvoltarea, în continuare, a dialogului politic şi a cooperării concrete cu Republica Moldova, pentru susţinerea eforturilor autorităţilor de la Chişinău îndreptate spre consolidarea parcursului european.

Republica Moldova are un nou Guvern, după ce programul şi Cabinetul prezentate miercuri de noul premier Chiril Gaburici au primit votul a 60 de deputaţi, în contextul în care avea nevoie de votul majorităţii simple de 51 de voturi din partea celor 100 de parlamentari moldoveni, scrie Mediafax.