Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.02.2015

Președintele Nicolae Timofti salută implementarea proiectului „Şoseaua de centură în jurul Mării Negre"

Președintele Nicolae Timofti salută implementarea proiectului „Şoseaua de centură în jurul Mării Negre

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a primit astăzi, 12 februarie a.c., la Reședința de stat, pe domnul Victor Țvircun, secretarul general al Organizației Cooperării Economice a Mării Negre.

Șeful statului a declarat că țara noastră manifestă interes pentru procesul de cooperare în regiunea Mării Negre. Președintele Nicolae Timofti salută implementarea proiectului „Şoseaua de centură în jurul Mării Negre”, care va contribui la conexiunea cu rețelele de transport paneuropene și euroasiatice, va permite dezvoltarea infrastructurii și va facilita transportul de mărfuri și pasageri.

Secretarul general al Organizației Cooperării Economice a Mării Negre, Victor Țvircun, l-a informat pe șeful statului despre preluarea de către Republica Moldova a președinției acestei organizații pentru primul semestru al anului 2015, precum și despre desfășurarea în luna iunie a anului curent la Chișinău a sesiunii Adunării Parlamentare a OCEMN.

Domnul Victor Țvircun a declarat că pentru această perioadă Republica Moldova a propus o agendă axată pe facilitarea comerţului, dezvoltarea infrastructurii transportului, cooperarea în domeniul turismului şi culturii, precum și continuarea procesului de reformare a OCEMN.

Fost ambasador al Republicii Moldova în Turcia și fost ministru al Educației și Tineretului, Victor Țvircun, a fost ales în iulie 2012 secretar general al Organizației Cooperării Economice a Mării Negre cu sediul la Istanbul, Turcia, anunță Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus