Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.02.2015

Ingrid Tersman: Autoritățile de la Stockholm susțin demersul de integrare europeană a Moldovei

Ingrid Tersman: Autoritățile de la Stockholm susțin demersul de integrare europeană a Moldovei

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 12 februarie a.c., la Reședința de stat, o întrevedere cu Ingrid Tersman, ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova.

Șeful statului și-a exprimat satisfacția față de intensificarea dialogului politic bilateral și a apreciat sprijinul acordat de autoritățile de la Stockholm Republicii Moldova în procesul de integrare europeană.

Președintele Nicolae Timofti a menționat că Suedia este unul dintre cei mai importanți parteneri de dezvoltare a țării noastre, mulțumind pentru asistența financiară consistentă oferită Republicii Moldova prin intermediul a numeroase proiecte de consolidare a instituțiilor democratice și de modernizare a infrastructurii.

Președintele țării s-a arătat convins că noul Guvern, care urmează a fi învestit de Parlament în termenii legali, va continua parcursul european al țării.

Ingrid Tersman a declarat, la rândul ei, că autoritățile de la Stockholm susțin demersul de integrare europeană a țării noastre. Diplomata suedeză a subliniat că succesul programului de reforme depinde de voința politică a noului guvern de a implementa prevederile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Ambasadoarea Suediei, Ingrid Tersman, l-a informat pe președintele țării că în prezent în țara noastră se derulează 16 proiecte în diferite domenii, în valoare de 37 de milioane de euro, finanțate de guvernul suedez.

Doamna Ingrid Tersman a notat că Suedia dorește să contribuie la implementarea unui program de management strategic la Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, reprezentanți ai Poliției, Procuraturii și ai sistemului judecătoresc din Suedia vor efectua vizite la Chișinău în care vor transmite experiența lor colegilor moldoveni. Un alt obiectiv este ajustarea activității Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor la rigorile Uniunii Europene.

Nicolae Timofti și Ingrid Tersman au făcut un schimb de opinii cu privire la situația de securitate din regiune ca urmare a evoluțiilor din Ucraina, anunță Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus