Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-02-10/directorul-aipa-a-avut-o-intrevedere-cu-reprezentatul-departamentului-centrului-de-investi-ii-al-fao-38457.html
Data: Feb 10, 2015 (19:06)

Directorul AIPA a avut o întrevedere cu reprezentatul Departamentului Centrului de Investiții al FAO

Directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Petru Maleru, a avut astăzi o întrevedere cu Turi Fileccia, reprezentant al Departamentului Centrului de Investițiia Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO). Directorul AIPA i-a comunicat expertului FAO cum are loc procesul de subvenționare în Republica Moldova, direcțiile prioritare și sectoarele din agricultură care vin să susțină producătorii agricoli.

În contextul discuțiilor, a fost trecută în revistă identificarea unei potențiale finanțări a fondului de subvenționare. Acesta urmând să fie finanțat nu doar din bugetul de stat dar și alte fonduri disponibile pentru a putea face față pe viitor numărului de dosare depuse.

Totodată, directorul a accentuat necesitatea identificării unei posibile finanțări pentru dezvoltarea capacităților instituționale a unității de implementare a creditului polonez, organizarea unor conferințe B2B și, implicit, a instruirea producătorilor agricoli în vederea implementării cu succes a practicelor europene.  

Potrivit AIPA, Turi Fileccia se află în vizită la Chișinău în cadrul unei misiuni de experți, urmând să acorde suport Ministerului agriculturii și industriei alimentare în definitivarea planului de acțiuni a Strategiei naționale dedezvoltare agricolă şi rurală pentru anii 2014-2020.