Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.02.2015

ANRE face unele precizări privind tarifele provizorii pentru serviciul de distribuţie prestat de către compania RED Union Fenosa

ANRE face unele precizări privind tarifele provizorii pentru serviciul de distribuţie prestat de către compania RED Union Fenosa

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) dezminte informaţia difuzată de unele medii de informare în masă, potrivit căreia ANRE a majorat de două ori tariful pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice, comparativ cu anul 2012.

ANRE precizează că în anul 2012 nu a stabilit un asemenea tarif, ea a efectuat acest exerciţiu, pentru prima dată, în decembrie 2014, în conformitate cu prevederile Legii cu privire la energia electrică, care stabileşte separarea, din punct de vedere legal, cu începere din 1 ianuarie 2015, a activităţii de distribuție de activitatea de furnizare a energiei electrice la tarife reglementate.

Totodată, ANRE informează consumatorii de energie electrică că tarifele provizorii pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice prestat de către Î.C.S. ”RED Union Fenosa” S.A., aprobate la finele anului trecut de Consiliul de  Administraţie al ANRE, nu au nici o legătură cu tarifele finale pentru consumatorii finali şi se referă exclusiv la relaţiile între Î.C.S. ”RED Union Fenosa” S.A., care prestează servicii de distribuţie a energiei electrice, şi noua companie  Î.C.S. ”Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.A. ce prestează servicii de furnizare a energiei electrice. Compania respectivă a fost creată la 1 ianuarie 2015 în rezultatul divizării Î.C.S. ”RED Union Fenosa” S.A.  

ANRE precizează că tarifele provizorii pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice vor fi achitate nu de consumatorii finali, ci de către noua întreprindere Î.C.S. ”Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.A. pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice prestat acesteia de compania Î.C.S. ”RED Union Fenosa” S.A.

ANRE notează că după finalizarea procedurii de reorganizare prin separare a altor două reţele de distribuţie a energiei electrice RED Nord şi RED Nord Vest, ea urmează să stabilească tarifele pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice prestat de întreprinderile respective, anunță Serviciul de presă al ANRE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus