Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-02-04/exper-ii-fao-vor-acorda-suport-ministerului-agriculturii-i-industriei-alimentare-in-consolidarea-cen-38381.html
Data: Feb 4, 2015 (19:41)

Experții FAO vor acorda suport Ministerului agriculturii și industriei alimentare în consolidarea centrului informațional de date

Procedura de subvenționare discutată astăzi în cadrul unei întrevederi dintre directorul AIPA, Petru Maleru și consultanții internaționali ai Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO). Directorul AIPA le-a comunicat experților FAO cum are loc procesul de subvenționare în Republica Moldova, direcțiile prioritare și sectoarele din agricultură care vin să susțină producătorii agricoli.

Directorul AIPA a trecut în revistă programul MAC-P gestionat de către Agenție, grație căruia au fost deja înființate nouă grupuri de producători. Menționând totodată că AIPA gestionează nu doar fondul de subvenționare dar și alte măsuri de urgență cum ar fi, suportul de urgență acordat fermierilor care au suferit de pe urma calamităților naturale înregistrate în anul 2013, compensațiile pentru fermierii afectați de embargoul impus de Federația Rusă. În cadrul întrevederii au mai fost discutate mecanismele de implementare a viitoarelor fonduri ENPARD, procedura de obținere a acreditării agenției de plăți dar și necesitatea măririi efectivului limită a Agenției în eventualitatea gestionării și altor fonduri Europene etc.

De menționat, că experții FAO se află în vizită la Chișinău în cadrul unei misiuni de experți, urmând să acorde suport Ministerului agriculturii și industriei alimentare în consolidarea centrului informațional de date.