Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-02-04/eraportarea-la-cnas-a-fost-racordata-la-msign-38375.html
Data: Feb 4, 2015 (17:53)

e-Sistemul de raportare la Casa Națională de Asigurări Sociale a fost racordat la serviciul MSign

Acest fapt va oferi posibilitatea agenților economici să acceseze serviciul cu ajutorul tuturor semnăturilor electronice disponibile pe piața din Republica Moldova (semnătura CTS, semnătura mobilă, semnătura Serviciului Fiscal) și va facilita procesul de  e-Raportare lunară la CNAS.

Serviciul guvernamental de semnătură digitală (MSign) este un mecanism integrator, securizat și flexibil de aplicare și verificare a autenticității semnăturii digitale de către utilizatori, inclusiv în contextul utilizării sistemelor informaționale și a serviciilor electronice.

Prin MSign cetățenii pot semna acte la distanță, rapoarte, declarații către instituții sau cereri online. Conform legislației Republicii Moldova semnătura electronică este echivalentă cu cea olografă.

Serviciile publice care deja utilizează Platforma MSign pentru semnare, sunt: e-Licențiere, e-Stare Civilă, e-Apostila, e-Factura, e-Declarația fiscală (pentru persoane fizice și juridice).

Racordarea e-Raportare la CNAS la MSign este parte a programului strategic de modernizare tehnologică a e-Tranformării guvernării în Republica Moldova.