Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.02.2015

Moldovean impus să muncească gratis în Georgia

Procuratura sectorului Buiucani a finalizat investigarea cauzei penale în care un bărbat din capitală a fost traficat în Georgia, unde a fost impus să muncească timp de două luni. Respectiva cauză penală a fost expediată spre examinare instanţei de judecată.

Procurorii au stabilit că, în luna martie curent, victima a fost recrutată de către un bărbat, care i-a promis angajarea la un lucru bine plătit în Georgia. Inculpatul i-a achitat victimei cheltuielile de drum, iar ajuns în or. Gagra, Georgia, acesta a fost impus să lucreze gratuit în construcţii timp de două luni. Pentru a nu putea fugi, bărbatul a fost lovit cu o rangă metalică peste picior, însă acesta a izbutit să evadeze din locul în care a fost cazat.

Ajuns în Republica Moldova, pătimitul a anunţat organele de drept despre cele întâmplate, iar recent, inculpatul, care a racolat victima a fost reţinut, iar procurorii i-au înaintat învinuirea de comiterea traficului de fiinţe umane în scop de exploatare prin muncă, fiind plasat în arest.

Dacă va fi găsit vinovat de cele incriminate, învinuitul, în vârstă de 44 de ani, riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

În cadrul urmăririi penale, procurorii au stabilit că, inculpatul a mai recrutat persoane pentru a munci în condiţii similare în străinătate, în privinţa acestuia fiind depuse plângeri şi de către alte victime, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus