Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.02.2015

Iurie Leancă a avut astăzi o întrevedere cu James Pettit, noul Ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova

Iurie Leancă a avut astăzi o întrevedere cu James Pettit, noul Ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova

Şeful Executivului de la Chişinău a salutat desemnarea lui James D.Pettit în această funcţie, exprimându-şi interesul pentru o colaborare fructuoasă. Iurie Leancă a menţionat evoluţia ascendentă a relaţiilor moldo-americane şi s-a arătat încrezător că Dialogul Strategic RM-SUA, lansat în luna martie 2014 la Washington, va servi în continuare drept o platformă multidimensională de intensificare a colaborării şi va permite avansarea cooperării bilaterale la un nivel calitativ nou, prin crearea unui mecanism permanent de consultări între cele două state. De asemenea, Premierul a pledat pentru sporirea investiţiilor americane în economia moldovenească.
 
La rândul său, Ambasadorul James D.Pettit a subliniat importanţa dezvoltării  relaţiilor bilaterale şi a reiterat angajamentul ferm al ţării sale pentru sprijinirea reformelor şi transformărilor democratice în Republica Moldova.
 
Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii pe marginea subiectelor de actualitate şi a aspectelor prioritare de pe agenda moldo-americană. Părţile s-au pronunţat pentru continuarea proiectelor comune şi lansarea unor noi parteneriate de colaborare în diverse domenii.
 
În ultimii 22 de ani, țara noastră a primit de la SUA asistenţă de aproximativ 1,2 miliarde dolari. În Republica Moldova activează 382 de întreprinderi cu capital american, Statele Unite ale Americii deţinând locul șase în topul investitorilor străini, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus