Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-02-01/serviciul-fiscal-de-stat-a-realizat-in-ianuarie-incasari-la-bugetul-de-stat-peste-cotele-estimate-38343.html
Data: Feb 1, 2015 (18:32)

Serviciul Fiscal de Stat a realizat în ianuarie încasări la Bugetul de stat peste cotele estimate

Veniturile la Buget, gestionate de către SFS, au alcătuit 661 mil. lei, față de 636 mil. estimate inițial, cu o creștere de 4 % (+25 mil. lei). În raport cu luna ianuarie 2014, creșterea înregistrată este una spectaculoasă, de 50 %, sau cu 220 mil. lei mai mult, a declarat șeful SFS Ion Prisăcaru.

La acest subiect, Ion Prisăcaru a specificat că rezultatele obținute confirmă necesitatea unei  reforme profunde a administrării taxelor şi impozitelor în Republica Moldova. Consolidarea statutului autorității fiscale va determina creşterea gradului de colectare a taxelor, prin eforturi combinate de creștere a conformării voluntare și reducerea substanțiala a evaziunii fiscale. Modernizarea și eficientizarea autorității fiscale naționale este un imperativ, deoarece un sistem sustenabil de colectare a veniturilor bugetare constă în îmbunătățirea semnificativa a conformării voluntare și creşterea eficienței și eficacității administrației fiscale față de evaziunea fiscala.

Astăzi ne confruntăm cu provocarea de a îmbunătăți considerabil capacitatea de colectare a veniturilor bugetare, într-o perioada scurtă de timp, pentru ca autoritățile statului să-și poată îndeplini prioritățile din perspectiva asigurării sustenabilității finanțelor publice, astfel încât politica fiscal bugetară să poată gestiona riscuri şi situaţii neprevăzute, a concluzionat Ion Prisăcaru.