Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
31.01.2015

Trei angajaţi ai Inspectoratului de poliţie Hînceşti reţinuţi pentru acte de corupţie

Şeful secţiei urmărire penală, ofiţerul de urmărire penală şi o angajată a Inspectoratului de Poliţie Hînceşti au fost reţinuţi în seara zilei de ieri de Procuratura Anticorupţie şi Serviciul protecţie internă şi anticorupţie al MAI .

Procuratura Anticorupţie anunţă că, cei doi poliţişti instrumentau o cauză penală pe faptul conducerii de către o persoană a mijlocului de transport în stare de ebrietate, iar angajata inspectoratului a pretins de la şoferul care figura pe caz 1000 de euro pentru a-i influenţa pe cei doi poliţişti să muşamalizeze cazul.

Astfel, ieri, 30 ianuarie 2015, în urma percheziţiilor efectuate, în birourile poliţiştilor a fost depistată o parte din banii transmişi anterior de către angajată colegilor săi.

Şeful secţiei urmărire penală împreună cu subalternul său au fost reţinuţi preventiv pe un termen de 72 ore, iar colega lor are interdicţia de a părăsi ţara.

Dacă persoanele vor fi găsite vinovate, acestea riscă pedepse de până la  10 ani de închisoare, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus