Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.01.2015

Compania japonezo-germană Sumitomo Electric Bordnetze, producătoare de cabluri pentru automobile, ar putea investi în Republica Moldova

Compania japonezo-germană Sumitomo Electric Bordnetze, producătoare de cabluri pentru automobile, ar putea investi în Republica Moldova

Prim-ministrul în exerciţiu, Iurie Leancă, a avut o întrevedere cu membrii bordului companiei Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN), care şi-au exprimat intenţia de a investi în economia Republicii Moldova.
 
SEBN produce cabluri pentru Volkswagen Group, inclusiv Skoda. Compania intenţionează să-şi construiască halele de producere în municipiul Chişinău şi să angajeze de la o mie până la 2500 de muncitori. Membrii bordului Sumimoto au discutat cu Iurie Leancă despre proiectul investiţional şi acţiunile care urmează a fi întreprinse de comun acord pentru buna desfăşurare a acestuia.
 
Premierul în exerciţiu a menţionat că atragerea investiţiilor străine este şi va fi unul dintre principalele obiective ale autorităţilor de la Chişinău.
 
„Fiecare investiţie în economia naţională este un catalizator pentru crearea locurilor de muncă, a sporirii nivelului bunăstării populaţiei şi a creşterii economice în general. Avem proiecte concrete care vizează învăţământul vocaţional tehnic, astfel încât pregătirea pe care o primesc tinerii în colegii şi şcoli profesionale să corespundă întocmai cu cerinţele investitorilor faţă de muncitori”, a punctat Iurie Leancă.
 
În altă ordine de idei, şeful în exerciţiu al Guvernului a subliniat că mai bine de 50  la sută din mărfurile moldoveneşti sunt exportate pe piaţa Uniunii Europene. Potrivit lui Iurie Leancă, punerea în aplicare a prevederilor Acordului de Liber Schimb, dar şi a standardelor comunitare, vor creşte şi mai mult acest indicator.   
 
Sumitomo Electric Bordnetze este o companie japoneză-germană, care are la nivel internaţional 30 de mii de angajaţi. Compania-mamă este Sumitomo Corporation, care are, la nivel global, aproximativ 400 de mii de angajaţi, anunță un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus