Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.01.2015

China este interesată de majorarea importului de vinuri moldovenești

China este interesată de majorarea importului de vinuri moldovenești

Declarația a fost făcută de membrii unei delegații chineze, condusă de directorul Agenției pentru comerț extern și cooperare economică a regiunii Ninbo (China), Yu Danhua, la întrevederea cu viceministrul Agriculturii și industriei alimentare a Moldovei Vlad Loghin.

Scopul vizitei în Moldova a reprezentanților agenției constă în informarea și atragerea companiilor moldovenești pentru participarea la expoziția specializată a produselor din țările din Europa centrală și de est, care va avea loc la Ninbo în perioada 8-12 iunie 2015.

Un alt subiect al discuțiilor a fost studierea posibilității creării unei platforme expoziționale permanente a producției moldovenești în Ninbo. Părțile au discutat perspectivele de cooperare în sectorul agroindustrial între Moldova și regiunea chineză Ninbo, în special în domeniul vinificației, creșterii animalelor, prelucării legumelor și fructelor, dar și inițierea proiectelor de interes comun. Vlad Loghin a menționat dinamica pozitivă de creștere a comerțului cu produse agroalimentare între Moldova și China.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus