Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.01.2015

„Vinul Moldovei. O legendă vie”, prezent la expoziția „Fabricat în Moldova”

„Vinul Moldovei. O legendă vie”, prezent la expoziția „Fabricat în Moldova”

Legenda Vinului Moldovei este transmisă și la expoziția „Fabricat în Moldova”. La cea de-a XIV-a ediție a evenimentului, peste 20 de companii vinicole, alături de 6 producători de divin și brandy participă în premieră cu un stand comun, sub brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”. Astfel, până pe 1 februarie 2015 vizitatorii sunt așteptați la Centrul Expozițional Moldexpo din Chișinău, pentru a cunoaște îndeaproape vinul de calitate al Moldovei, produs conform tradițiilor milenare, dar și cu aplicarea ultimelor inovații în domeniu. Participarea companiilor vitivinicole la cea mai importantă expoziție a anului a fost organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu susținerea partenerului său strategic, proiectul USAID CEED II.

Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV): „Expoziția «Fabricat în Moldova» reprezintă o importantă platformă de promovare și comunicare între vinificatori, parteneri de afaceri și consumatori. Pe parcursul evenimentului oferim vizitatorilor o experienţă cultural-cognitivă bogată, pentru ca ei să poată afla totul despre tradiţiile vinificaţiei moldoveneşti, să savureze vinurile, divinurile și brandy-urile ca adevăraţi cunoscători, să recunoască produsele de calitate aflate sub brandul Wine of Moldova. Avem convingerea că evenimentul va contribui semnificativ la fortificarea imaginii vinurilor moldovenești aici, la noi acasă.”

Expoziția „Fabricat în Moldova” găzduiește la ediția din acest an peste 200 de agenți economici cu standuri individuale sau colective, ale raioanelor sau ale unor asociații sectoriale de business. Pentru a oferi o importantă componentă educativă şi informativă a evenimentului, alături de cea comercială, ONVV organizează mai multe activități de popularizare a culturii vinului. Astfel, vizitatorii au posibilitatea să cunoască și să cumpere la prețuri speciale vinuri de calitate, divin și brandy produse în Republica Moldova.

În prima zi a evenimentului, Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului a prezentat seminarul  „Vinul Moldovei. O legendă vie – activități și perspective”. În cadrul acestuia au fost discutate subiecte care țin de promovarea brandului comun „Vinul Moldovei” în Moldova și pe piețele internaționale, activitățile curente ale Oficiului Național al Viei și Vinului, dar și strategia de stimulare a exporturilor, parteneriatelor și îmbunătățirea sectorului vitivinicol. La seminar au participat reprezentanții mai multor organizații și instituții, precum MIEPO, CCI, AGEPI, USAID/CEED II, Agenția Turismului, UIP ”Filiera Vinului”, precum și asociații profesionale vitivinicole.

De asemenea, pentru a iniția consumatorii privind produsele de calitate, pe data de 28 ianuarie a fost organizat un master-class și degustări de vin și divin, împreună cu experții de la Școala Vinului: Elizaveta Breahnă, Sergiu Gălușca, Constantin Olaru.

În zilele următoare, pe durata evenimentului, ONVV va continua să organizeze master-class-uri tematice și degustări, la care au posibilitatea de a participa toți doritorii.

Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) este o instituție publică, organizată printr-un parteneriat public-privat în domeniul implementării de politici în sectorul vitivinicol, creat în rezultatul unui amplu proces de reformă legislativă în industria vitivinicolă. Printre obiectivele de bază ale ONVV se numără diversificarea piețelor de desfacere și promovarea vinurilor moldovenești prin programul național și brandul național vinicol Vinul Moldovei. O legendă vie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus