Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.01.2015

Peste 20 de companii vinicole vor participa în premieră cu stand comun la expoziția Fabricat în Moldova

Peste 20 de companii vinicole vor participa în premieră cu stand comun la expoziția Fabricat în Moldova

În premieră, în cadrul ediției a XIV - a expoziţiei Fabricat în Moldova, Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) va organiza un stand comun al companiilor vitivinicole autohtone sub brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie".

Sectorul vitivinicol al RM este un sector strategic al economiei naționale, de aceea participarea companiilor vinicole la expoziția "Fabricat in Moldova" este indispensabilă. Pentru prima dată la ediția din anul curent a expoziției, care se va desfășura în perioada 28 ianuarie – 01 februarie, companiile vitivinicole își vor expune produsele la un stand comun, organizat sub egida brandului național vinicol – "Vinul Moldovei. O legendă vie". Vizitatorii vor putea face cunoștință și cumpăra la prețuri speciale produsele celor 15 vinării și 6 producători de divin și brandy din Republica Moldova.

Pentru a populariza cultura vinului și a iniția consumatorii privind produsele de calitate, în fiecare zi vor fi organizate master-class-uri și degustări de vin împreună cu experții în vin de la Școala Vinului.

Degustările de vinuri vor avea următoarele tematici: vinuri de soi autohton; vinuri de soi european; vinuri seci versus vinuri cu conținut de zahăr; divin – indicația geografică în Moldova;

Acestea vor avea loc în perioada 28 - 30 ianuarie între orele: 15:00 - 15:45 și pe 31 ianuarie la ora 12:00 la standul comun al companiilor vinicole.

Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) este o instituție publică, organizată printr-un parteneriat public-privat în domeniul implementării de politici în sectorul vitivinicol, creat în rezultatul unui amplu proces de reformă legislativă în industria vitivinicolă. Printre obiectivele de bază ale ONVV se numără diversificarea piețelor de desfacere și promovarea vinurilor moldovenești prin programul național și brandul național vinicol Vinul Moldovei. O legendă vie.

Potrivit CCI, participarea la degustări este gratuită, orarul lor fiind publicat pe site-ul www.chamber.md și www.wineofmoldova.com.

Participarea companiilor vitivinicole la expoziția "Fabricat în Moldova" este organizată și finanțată de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu susținerea partenerului strategic, proiectul USAID CEED II.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus