Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.01.2015

Joseph Daul: Republica Moldova poate conta pe susţinerea Europei

Joseph Daul: Republica Moldova poate conta pe susţinerea Europei

Preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, salută constituirea Alianţei Politice pentru Moldova Europeană şi susţine asumarea responsabilităţii guvernării de către Partidul Liberal Democrat şi Partidul Democrat.

Într-o declaraţie, Joseph Daul şi-a exprimat regretul că nu toate partidele pro-europene au demonstrat acelaşi sentiment de responsabilitate.

„Decizia Partidului Liberal de a se eschiva de la datoria ce îi revenea nu a lăsat drept alternativă decât instituirea unui guvern minoritar sau desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate ce ar fi scufundat ţara într-o criză politică profundă şi ar fi condamnat viitorul european al Republicii Moldova”, se menţionează în declaraţie.

Deşi această situaţie nu este una dintre cele mai reuşite, este de datoria alianţei nou-create să formeze un guvern al reformelor care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor Republicii Moldova, dar şi celor ai Uniunii Europene.

„Fac apel către PLDM şi PD să formeze în cel mai scurt timp un guvern capabil să reunească în cadrul Parlamentului toate forţele politice care cred în viitorul european al Moldovei şi doresc să contribuie la succesul ţării. Nu mai este timp de pierdut. Moldova trebuie să implementeze reforme care să o apropie şi mai mult de Uniunea Europeană. Republica Moldova poate conta pe susţinerea Europei”, se spune în declaraţia lui Joseph Daul.

Totodată, preşedintele PPE a punctat că Partidul Liberal Democrat din Moldova, preşedintele formaţiunii, Vlad Filat, şi prim-ministrul în exerciţiu, Iurie Leancă, pot conta pe sprijinul său şi al Partidului Popular European, cea mai influentă forţă politică din Europa, anunță Serviciul de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus