Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-01-25/mini-trii-de-externe-din-ue-se-vor-reuni-de-urgen-a-joi-pentru-a-discuta-despre-situa-ia-din-ucraina-38238.html
Data: Jan 25, 2015 (19:03)

Miniștrii de externe din UE se vor reuni de urgență joi pentru a discuta despre situația din Ucraina

Șefa diplomației europene, Federica Mogherini, a anunțat duminică faptul că a convocat pentru joi o reuniune extraordinară a miniștrilor de externe din UE pentru a sancționa ofensiva separatiștilor proruși susținuți de Moscova în estul Ucrainei, relatează AFP.

"Am convocat o reuniune extraordinară a miniștrilor de externe pentru joi, consacrată situației din Ucraina", a anunțat ea într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Serviciile sale au confirmat pentru AFP convocarea acestei reuniuni solicitate de mai multe state membre după bombardamentul de sâmbătă asupra orașului Mariupol, pentru care Kievul îi acuză pe separatiștii proruși, care au declanșat o nouă ofensivă în estul Ucrainei.

Federica Mogherini a avertizat sâmbătă Moscova că "această escaladare va provoca inevitabil o gravă deteriorare a relațiilor dintre UE și Rusia".

Mai multe state membre au cerut adoptarea de noi sancțiuni împotriva Rusiei, acuzată că îi susține militar, politic și financiar pe separatiști, scrie Agerpres.