Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.01.2015

Vicepreşedinţi ai Parlamentului Moldovei au devenit Liliana Palihovici şi Vladimir Vitiuc

Vicepreşedinţi ai Parlamentului Moldovei au devenit Liliana Palihovici şi Vladimir Vitiuc

Vladimir Vitiuc, propus de comuniști, și Liliana Palihovici, din partea PLDM, au fost desemnați vicepreședinți ai Parlamentului, după un vot la care liberalii și socialiștii nu au participat.

În şedinţa extraordinară a Legislativului, la care a fost anunţată crearea Alianţei pentru o Moldovă Europeană dintre PLDM şi PD şi asumarea actului de guvernare, a fost votată și componența numerică a Biroului Permanent din 12 persoane.

Din Biroul permanent fac parte preşedintele parlamentului Andrian Candu (Partidul Democrat), vicepreşedinţii Liliana Palihovici (Partidul Liberal Democrat) şi Vladimir Vitiuc (Partidul Comuniştilor), dar şi 9 deputaţi din diferite fracţiuni. Astfel, conform principiului proporţionalităţii, din componenţa Biroului permanent vor face parte câte doi deputaţi de la Partidul Socialiştilor (Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi), Partidului liberal Democrat din Moldova (Vladimir Filat şi Valeriu Streleţ), Partidului Comuniştilor (Artur Reşetnicov şi Violeta Ivanov), Partidului Democrat (Marian Lupu şi Vlad Plahotniuc), dar şi un deputat din partea Partidului Liberal (PL îl va desemna mai târziu)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus