Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.01.2015

Andrian Candu a fost ales în funcția de președinte al Parlamentului

Andrian Candu a fost ales în funcția de președinte al Parlamentului

Preşedinte al Parlamentului Moldovei a fost ales deputatul din partea PDM, Andrian Candu. Pentru alegerea lui Candu în această funcţie au votat 59 de deputaţi. Contra a votat un singur parlamentar. Deputații care au votat pentru alegerea lui Candu în funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova au fost din rândurile PLDM, PD și PCRM.

Andrian Candu a fost singurul candidat, propus de PD, în timp ce PLDM a anunțat că va participa la procedura de vot și că nu va înainta propria candidatură.

Deputații din fracțiunile PL și PSRM au anunțat că nu vor participa la procedura de vot. Preşedintele Legislativului a fost ales prin vot secret.

Andrian Candu s-a născut pe 27 noiembrie 1975 la Chişinău. În 1998 el a absolvit facultatea juridică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (România), iar în 2008, a primit diploma de magistru în domeniul dreptului fiscal internaţional la Universitatea de Economie şi Business din Viena. Pe 28 noiembrie 2010, Candu a fost ales deputat, iar din 30 mai 2013 şi până la începutul lunii iulie din 2014 a deţinut funcţia de vicepreşedinte al parlamentului. Pe 3 iulie 2014, acesta a fost numit vicepremier, ministrul al Economiei, funcţie pe care a deţinut-o până în prezent Andrian Candu este căsătorit şi are doi copii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus