Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.01.2015

O masă rotundă privind oportunitățile comerciale și investiționale în regiunea Mării Negre va avea loc săptămâna viitoare la Chișinău

O masă rotundă privind oportunitățile comerciale și investiționale în regiunea Mării Negre va avea loc săptămâna viitoare la Chișinău

Potrivit CCI, o masă rotundă privind oportunitățile comerciale și investiționale în regiunea Mării Negre va avea loc săptămâna viitoare la Chișinău în contextul expoziției naționale „Fabricat în Moldova” și a președinției Moldovei la OCEMN.

Camera de Comerț și Industrie invită operatorii economici să participe la masa rotundă cu tematica „Oportunități comerciale și investiționale în bazinul Mării Negre”, care se va desfășura în cadrul expoziției naționale „Fabricat în Moldova” și a președinției Moldovei la OCEMN. La eveniment vor participa agenți economici, reprezentanți ai instituțiilor de dezvoltare din România, Turcia, Bulgaria, Ucraina și Rusia și membri ai Consiliului de afaceri al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN).

Evenimentul este organizat de către CCI a Republicii Moldova, care deține, în primul semestru al anului curent , președinția în exercițiu a Consiliului de afaceri al OCEMN și va avea loc pe data de 28 ianuarie, în Pavilionul 2 al CIE Moldexpo, începând cu ora 15.00.

Prioritățile președinției CCI a RM în CA OCEMN sunt intensificarea activității organizației în promovarea potențialului de export prin diversificarea geografiei exporturilor și creșterea competitivității produselor din statele OCEMN atât pe piețele țărilor membre, cât și pe terțe piețe. În acest sens, Moldova își propune dezvoltarea și promovarea brandurilor naționale din țările membre ale OCEMN ca instrument de stimulare a exporturilor.  Totodată, Republica Moldova își propune să beneficieze din plin de caracterul aplicativ al organizației în vederea dezvoltării unor inițiative și proiecte comune prin aplicarea la programele relevante ale Uniunii Europene ce stimulează politicile de industrializare, inclusiv transferul tehnologic și inovarea, economia verde ș.a.

Amintim că Consiliul de Afaceri al Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră (BSEC) a fost înfiinţat la 30 august 1992 şi a devenit operaţional la 1 mai 1993. Din decembrie 1992 are statut de observator în Organizaţia Cooperării Economice la Marea Neagră şi acţionează în principal pentru identificarea şi promovarea prin intermediul instituţiilor financiare internaţionale şi altor organisme internaţionale a proiectelor de cooperare şi investiţii în zonă. În cadrul parteneriatului din CA OCEMN, CCI a RM și-a axat activitatea pe susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, atragerea investițiilor, căutarea noilor piețe de desfacere, posibilităților de desfășurare și dezvoltare a afacerilor, partenerilor de business în regiune, crearea unui climat de afaceri favorabil.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus