Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.01.2015

Inspector fiscal condamnat pentru trafic de influenţă

Un inspector principal al Direcţiei control fiscal din cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat (IFS) mun. Chişinău a fost condamnat pentru trafic de influenţă la o amendă de 60 mii lei şi privat de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 1 an.

Procuratura Anticorupţie a stabilit că, în vara anului trecut, inspectorul a pretins de la proprietarul unui salon de înfrumuseţare suma de 3 mii lei. În schimbul acestei sume, funcţionarul a promis că-şi poate influenţa superiorii să emită o decizie privind reducerea cu 50% a amenţii aplicate respectivului salon pentru anumite încălcări şi scutirea, pe viitor, de controale fiscale.

Peste o săptămînă, administratorul firmei i-a transmis inspectorului suma extorcată, primind în schimb Decizia IFS  privind aplicarea unei reduceri de 50 la sută din amenda aplicată.

În cadrul şedinţei de judecată inculpatul a solicitat examinarea cauzei în procedură specială, în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, recunoscînd în totalitate faptele imputate de procurori, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus