Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.01.2015

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a purtat o convorbire telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a purtat o convorbire telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a purtat astăzi, 19  ianuarie a.c., o convorbire telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis.

Dialogul, inițiat de președintele Nicolae Timofti,  s-a axat pe analiza evoluțiilor politice post-electorale din Republica Moldova.

Șeful statului l-a informat pe omologul său român despre desfășurarea negocierilor privind formarea unei majorități parlamentare. Nicolae Timofti s-a declarat convins că liderii partidelor parlamentare vor respecta termenii legali pentru constituirea unei coaliții  de guvernământ,  care să asigure continuitatea  parcursului  european  al Republicii Moldova.

Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat speranța că Parlamentul de la Chișinău va vota în cel mai scurt timp un guvern reprezentativ cu o agendă europeană fermă.

Domnul Klaus Iohannis a declarat că Republica Moldova poate conta pe susținerea României în vederea realizării obiectivului său strategic de aderare la Uniunea Europeană.

Cei doi șefi de stat au convenit că în prezent nu sunt întrunite condițiile necesare pentru o vizită de stat a președintelui României la Chișinău, care urma să aibă loc în perioada 22-23 ianuarie a.c.

Nicolae Timofti și Klaus Iohannis au stabilit ca vizita să fie reprogramată pentru o dată ulterioară, după alegerea organelor de conducere ale Parlamentului și  învestirea noului Guvern al Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus