Trimite e-mail | Printeaza
Externe
15.01.2015

Crețu: Intenționez să fac o vizită comună cu Hann în România și Moldova

Crețu: Intenționez să fac o vizită comună cu Hann în România și Moldova

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a declarat joi că la nivelul Comisiei Europene a fost creat un grup de lucru pentru a acorda asistență tehnică statelor membre ale UE care au o rată scăzută de absorbție, arătând că intenționează să efectueze împreună cu comisarul european pentru politica de vecinătate, Johannes Hahn, o vizită în România și în Republica Moldova, scrie Agerpres.

"Am arătat că noi, în Comisia Europeană, înțelegem importanța politicii regionale pentru România, pentru regiunea noastră, fiind principala sursă pentru investițiile publice din România. De aceea am și creat un grup de lucru pentru a ajuta statele membre cu o rată de absorbție scăzută și facem tot ce putem în termen de asistență tehnică. Vom vizita aceste state membre, suntem într-un dialog permanent pentru a utiliza la maxim cele 11 luni care au rămas, până în decembrie 2015, când este ultima lună în care se pot accesa bani pentru perioada bugetară 2007-2013", a spus Crețu la conferința președintelui român, Klaus Iohannis, și a președintelui CE, Jean Claude-Juncker.

Ea a arătat că CE este foarte interesată de "un start foarte bun, cu proiecte bune, viabile, care să creeze locuri de muncă pentru noua perioadă de programare, 2013-2020".

"L-am informat pe domnul președinte că intenționez cu predecesorul meu, Hann, care este responsabil de politica de vecinătate, să facem o vizită comună în România și în Republica Moldova, tocmai pentru a arăta că toate țările candidate dorim să le considerăm aproape și să aibă acest sentiment de apartenență la familia politică europeană", a arătat Crețu.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus