Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.01.2015

Comisia Guvernamentală pentru Integrare Europeană şi-a trasat obiectivele pentru anul 2015

Comisia Guvernamentală pentru Integrare Europeană şi-a trasat obiectivele pentru anul 2015

Prim-ministrul în exerciţiu Iurie Leancă a prezidat astăzi şedinţa Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană, în cadrul căreia au fost prezentate realizările obţinute în domeniul integrării europene pe parcursul anului 2014 şi au fost trasate obiectivele pentru anul curent.

Astfel, Iurie Leancă a solicitat Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare să asigure fermierii cu asistenţa necesară pentru a beneficia deplin de liberalizarea pieţei cu Uniunea Europeană. „Accesul pe piaţa europeană va asigura atât agenţii economici cât şi economia naţională cu un nou potenţial de dezvoltare”, a menţionat Iurie Leancă.

Prim-ministrul în exerciţiu s-a referit şi la necesitatea pregătirii primei reuniuni a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, preconizată pentru începutul acestui an.

Totodată, Iurie Leancă a solicitat membrilor comisiei mobilizare pentru summitul de la Riga, eveniment care va avea loc în mai 2015.

În cadrul şedinţei, viceprim-miniştrii în exerciţiu Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Andrian Candu, ministru al Economiei, au raportat despre realizarea în 2014 a Planului Naţional de implementare a Acordului de Asociere 2014 – 2016, anunță un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus